lördag 22 juni 2013

Eh






Plötsligt står vi här utan några obligationer till att gå i södra latins korridorer måndag till fredag, åtta till tre-fyra. Vi hade mösspåtagning och plötsligt vaknar en till när vi rusar skrikandes nedför marmortrapporna ut på gruset in i våra precisutsprungnavänners famnar, uppsvidade i finkläder och mössor, dansandes till move on up med curtis mayfield. Mosserat vin, tårar, mat, presenter, skratt, dans, sentimentala farväl fyra på morgonen. Upp i ottan, fort till t-centralen för att sedan anlända till hultsfred och dess välkomnande monsunregn. Glitter överallt. I håret, på kindbenen, i ölen, i tältet, på kläderna. Skratt, kyssar och berusning av lycka och alkoholhaltiga drycker. Smålandsrullar. Fasen va gott.

En dag av baksmälla och förvirrning och melankoli efter studenten och ett par fantastiska dagar i tält och gummistövlar - #vafanhänder. 
Sova lite och sen upp och vara till freds med verkligheten. Vi har tagit studenten.

Nu sitter jag här med ett jobb på ett solskenscafé i tessinparken, ett jobb som klippare på ett produktionsbolag och med ett kuvert i byrålådan som avslöjar att jag är reserv nummer trettiotre till linjen färg, form och hantverk på nyckelviksskolan. (fattar ni, jag blev inte nekad. jag blev inte nekad.)

Vänner flyttar till nya zeeland, chile, paris, yorkshire. andra stannar kvar. 

Det är så konstigt för det känns så jävla bra att ha tagit studenten. Nu är jag typ min egen. Jag kan göra vad fan jag vill och det är just det jag ska göra.