söndag 24 februari 2013

nature is a language can't u read





Igår sjöng och dansade jag som om det inte fanns någon morgondag till The Smiths och Håkan i ett vardagsrum i ett hus i Enskede och på tisdag ska jag till London. Idag har jag rensat buketterna jag fick i födelsedagspresent och satt de överlevande blommorna i en liten glasburk som får stå i fönstret. 

fredag 22 februari 2013

I recently found out about the photographers named Ben Zie and their work look exactly like yours. How do you feel about that? Are you flattered?


"I’ve received many emails about photographers who’s work look like mine and several concerning Ben and Zie. I wouldn’t say i’m flattered, Though i’m not bothered by it. Through out the history of photography, women have been photographed on black or white, flowers will be shot (dead or alive…), and leafless trees will be photographed in winter. Fabrics will be used whether they be nylons, cloth or clothing.
What worries me most is that their careers will go no were because people will say what you have said above. I personally don’t want to see two young photographers with ambition go no where.
If all things are relative, then they and I will evolve. Hell, i’ve only been doing this for three and a half years and my work looks nothing like it each year before the last." 
http://iwasshotbybillykidd.com/

Ett bra svar på en fråga gällande att bli jämförd med andra konstnärer. Personligen så är jag inte ett fan av att ge musiker/konstnärer/personer med ett kreativt intresse/osv komplimanger genom att jämföra dem med andra då personer med ett kreativt intresse eller yrke ofta tenderar att vilja vara sin egen och risken är stor att ens komplimang låter lite som "wow du är asbra och ditt skapande är ju typ nästan exakt som [insert annan kreativ människas namn aka. typ en copycat av denne]"

Självklart kan det vara en jävla komplimang att bli jämförd med en person som är fantastiskt begåvad men jag föredrar att framföra min uppskattning på annat sätt!

Ni hittar ni tumblr på http://elinas.tumblr.com/ - som ni märker är jag inte direkt en hejare på att komma på coola namn för mina sidor på sociala medier!

måndag 18 februari 2013

IT'S MA BIRTHDAY AND I CAN DO WHATEVER I WANNA DO

Idag fyller jag nitton år! Har fått två omgångar av "jisses-vad-tiden-går-fort-känns-som-om-det-var-igår-du-tog-dina-första-steg"-snyftande av mamma och pappa idag men det är mysigt. Jag har blivit en longboard rikare och ätit massor av vegetarisk mat på Hermans. Jag har fått gratulations-kramar och pratat med mormor i telefon som skickade en slant i ett guldigt kuvert. Jag har skitit i att plugga för när man fyller år så har man NO OBLIGATIONS. Jag har shoppat loss på Emmaus(LEE-jeans, väska o läderskor = 90kr). Det har varit en riktigt bra födelsedag men imorgon är det tillbaka till lifvet.

MEN FÖRST EN EGO BOOTH-BOMB WOHO HERE WE GO:








söndag 17 februari 2013

om att vilja vara någon annan

Det är något jag stöter på oerhört ofta, jag kommer på mig själv med att tänka tanken och jag hör andra säga det. Att man vill vara någon annan. Eller snarare en specifik annan. Beyoncé Anne Hathaway  Gudrun Schyman Kenza Zouiten Jemima Kirke(jag har kollat på hela säsong 1 av GIRLS idag och är f r ä l s t) Jultomten Elsa Billgren ja jag har hört alla möjliga personers namn. Känd eller inte. Vi har alla varit där någon gång! Men när jag kommer på mig själv med att tänka på detta vis så stannar jag(oftast/ibland) upp och tänker "ne för fan". En ska vara nöjd över hur en är och lever och om en inte är det får en börja tycka om sig själv eller se till att en blir nöjd med sitt liv. ("en en en en en en en") Detta må låta larvigt eller töntigt men det är så jävla viktigt att inte gå runt och önska att en var någon annan någon coolare snyggare roligare smartare rikare. Det ska en bara inte. 1. Sjukt jobbigt att gå runt och lägga energi på att önska att du var en annan person för det kommer ju obviously inte bli så att du blir den personen. Det är mycket bättre att lägga den energin på att vara nöjd med en själv eller se till att en är lycklig. För i dagens samhälle så tar det fanemig så jävla mycket energi att lyckas vara nöjd med den en är. Men det är så värt att vara det. 2. Önska helt enkelt inte att du hade någon annans liv för den syn en har på andras liv är sällan korrekt. 

DAGENS TIPS FRÅN COACHEN JA



för att lätta upp stämningen lite så slänger jag in en bild på världens gölligaste hundisvalpis

onsdag 13 februari 2013

hur våra vänner är

"Mina vänner är bäst för att dem skäms inte för att dansa fult på klubb eller säga ifrån när någon tafsar. Vi highfivear varandra om någon gjort nåt bra, vi kan hångla upp varandra av kärlek, skedar när vi sover, ha långa politiska diskussioner. Om jag hade jättemycket pengar skulle jag köpa en stor villa så att vi alla skulle kunna bo tillsammans. Nästan alla mina vänner är vänster och feminister, det är typ en förutsättning för att jag ska tycka om någon. Ok, alltså jag kan ju tycka om någon i alla fall men jag förstår mig inte på folk som är liberala eller konservativa. Människor som är uttalat antifeminister klarar jag inte av. Nästan alla mina närmsta vänner går på södra men ett par stycken lärde jag känna redan i högstadiet."

Chris svarade på frågan om hur hennes(och därigenom mina) vänner är och den där beskrivningen är så sann. Åh, vad skulle jag ta mig till utan dem? Javettefan asså. 

tisdag 12 februari 2013

hey people





BÖRJAN

Dag ut och dag in. Man försöker romantisera men glasflaskan med optimism börjar ta slut, mitt livselixir börjar ta slut. Jag drömmer om konstskolor i sekelskifteshus på Lidingö och nya gator att springa på utan banala orosmoment som prov och hur ens studentklänning ska se ut. Jag är inte så djupt nere i skiten som det låter, jag har faktiskt kollat på film, skrattat, fotat, läst, skrivit och ätit så väldigt mycket de senaste veckorna! Men jag är bara så jävla jävla jävla skoltrött och mina betyg är inte heller betydelsefulla för mig då jag vill jobba med konst och film, det handlar mer om att jag mår så himla bra när jag har presterat bra i skolan. Hela jävla tiden får man höra om fruktansvärda ting, som detta, uppdrag granskning och den idiotiska respons som vissa fullkomligt bajsade ut på alla sociala medier och om män som tycker att det inte är våldtäkt om tjejen sover för då kan man inte säga nej = villig, om mannen som tog en kvinna på brösten i ett badhus för att (av någon anledning) påpeka att hon hade stora bröst, det tyckte han var legitimt. Men jag har också köat i 4,5 timmar till biljettsläppet för beyoncés konsert(<33333) och fick biljett till golden circle. Jag ska till london om exakt 14 dagar och om 6 dagar fyller jag nitton. Under loppet av en månad kommer jag att se Håkan, Beyoncé, gråta/skratta/kröka den 12 juni("student-dagen-D") och dansa/skratta/kröka på Hultsfred. Det som räddar mig just nu är att spana på attraktiva pojkar och prata/kramas/skratta/slåss så fasligt mycket med mina vänner. Vill inte ha ångest så jag ska se till att rycka upp mig nu! 

Följ mig på twitter för fan och övervaka mig på vägen mot försoning med mina önskningar och måsten likt fåglar som iakttar ensliga bilar på tomma motorvägar från lyktstolpar vars ljus lyser upp i det regniga mörkret. Elflyrino heter jag där. 

SLUT

(Ni finns ju faktiskt på riktigt enligt blogspots statistik. 
KOMMENTERA MERA, tack snälla rara :))